Het Rotterdam Symphony Chorus is een jong symfonisch koor, bedoeld om op hoog niveau composities uit te kunnen voeren die een groot koor vereisen met een professionele klank. Het is opgericht door de Stichting Laurenscantorij in samenspraak met de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het koor staat onder artistieke leiding van Wiecher Mandemaker.

In november 2013 debuteerde het Rotterdam Symphony Chorus met de broers Lucas en Arthur Jussen in Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Het voerde ook A Sea Symphony van Ralph Vaughan Williams uit met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, onder leiding van James Gaffigan, en Beethovens negende symfonie met het Gelders Orkest. Eén van de hoogtepunten vormde de première van de door Bob Zimmerman bewerkte Choruses uit John Adams’ The Death of Klinghoffer. Met het BBC Symphony Orchestra straalde het koor in november 2015 met Howells’ Hymnus Paradisi. Kijk voor een nadere kennismaking met het koor naar het bekende Agnus Dei van Samuel Barber:

Het Rotterdam Symphony Chorus valt onder beheer van de Stichting Laurenscantorij. De Laurenscantorij en het Laurens Collegium Rotterdam horen ook bij deze stichting.

contact

Stichting Laurenscantorij
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurenscantorij.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier